Να κλείσει οριστικά το θέμα για το  Εργοστάσιο 

 Ηλεκτροπαραγωγής στα Ασπρούδια (απέναντι 

από την Ελαφονησο) σε  περιοχή NATURA

ΝΕΑ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥΝα κλείσει οριστικά το θέμα για το  Εργοστάσιο Ηλεκτροπαραγωγής στα Ασπρούδια (απέναντι από την Ελαφόνησο) και σε περιοχή NATURA.

 Η βιώσιμη και αειφόρος ανάπτυξη είναι πολιτισμός. Επιτέλους με τη δέσμευση όλων των κομμάτων, να μπει οριστικά ταφόπετρα σ’ αυτό το θέμα που ταλάνισε επί μακρόν την κοινωνία των Βατίκων και της Ελαφονήσου και αποτέλεσε ορατό κίνδυνο για την οικολογική, πολιτιστική και οικονομική καταστροφή του τόπου μας.
Ευρωπαϊκή χώρα δεν γίνεσαι μόνο με το ευρώ (όταν οι πιο αναπτυγμένες χώρες του Ευρωπαϊκού Βορρά δεν το έχουν επιλέξει ως νόμισμα), αλλά και με το σεβασμό προς Ευρωπαϊκά προγράμματα υψίστης περιβαλλοντικής σημασίας.
http://sullogos-epistimonwn-elafonisos.blogspot.gr/p/blog-page_54.html


http://neakeratsiniou.blogspot.gr/2015/01/2015_18.html
ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ  ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ

ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ

ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΕΛΑΦΟΝΗΣΟΥ
 • Να κλείσει οριστικά το θέμα για το  Εργοστάσιο Ηλεκτροπαραγωγής στα Ασπρούδια (απέναντι από την Ελαφόνησο) και σε περιοχή NATURA.
Η βιώσιμη και αειφόρος ανάπτυξη είναι πολιτισμός. Επιτέλους με τη δέσμευση όλων των κομμάτων, να μπει οριστικά ταφόπετρα σ’ αυτό το θέμα που ταλάνισε επί μακρόν την κοινωνία των Βατίκων και της Ελαφονήσου και αποτέλεσε ορατό κίνδυνο για την οικολογική, πολιτιστική και οικονομική καταστροφή του τόπου μας.
Ευρωπαϊκή χώρα δεν γίνεσαι μόνο με το ευρώ (όταν οι πιο αναπτυγμένες χώρες του Ευρωπαϊκού Βορρά δεν το έχουν επιλέξει ως νόμισμα), αλλά και με το σεβασμό προς Ευρωπαϊκά προγράμματα υψίστης περιβαλλοντικής σημασίας.
http://gkatzios.blogspot.com/2015/01/blog-post_481.html


Ημερομηνία δημοσίευσης: 21/01/2015
«Να σταματήσει η πώληση της Ελαφονήσου»
Την διαγραφή της Ελαφονήσου από την… λίστα «των προς πώληση» του ΤΑΙΠΕΔ, διεκδικεί, εν όψει των επερχόμενων εκλογών, ο Σύλλογος Επιστημόνων Ελαφονήσου.

Ο Σύλλογος σε ένα αναλυτικό υπόμνημα- παρέμβαση (για να το διαβάσετε ολόκληρο πατήστε εδώ) αναφέρει το ιστορικό της επιχειρούμενης εκποίησης ολόκληρου του νησιού (!) και ταυτόχρονα «ανοίγει» όλα τα θέματα, που εδώ και χρόνια ζητούν επίλυση.

Να κλείσει οριστικά το θέμα για το

  Εργοστάσιο Ηλεκτροπαραγωγής στ

α Ασπρούδια (απέναντι από την 

Ελαφόνησο) και σε περιοχή NATURA.

http://www.pireas2day.gr/02,10,13530,00.aspxhttp://www.palo.gr/topika-nea/ypomnima-toy-syllogoy-epistimonwn-elafonisoy/12222536/Όχι στο εργοστάσιο λιγνίτη στην περιοχή Ασπρουδιά" 

φωνάζουν οι κάτοικοι της Ελαφονήσου

29/03/2012
 • Εκτύπωση
 • Σμίκρυνση
 • Επαναφορά
 • Μεγέθυνση
Μεγέθυνση εικόνας

Είμαστε αντίθετοι στην κατασκευή του συγκεκριμένου εργοστασίου, όχι μόνο γιατί θα πληγεί το επάγγελμα μας και θα χάσουμε τη δουλειά μας, αλλά γιατί υπάρχουν πολύ περισσότεροι λόγοι για την θέση που έχουνε «πάρει» εξ’ αρχής, σε αυτό το μεγάλο «κεφάλαιο» που λέγεται εργοστάσιο λιγνίτη.
Σας παραθέτουμε τους λόγους αυτούς για να υπάρξει μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα του:
•  Τι σημαίνει;
•  Και το, τι συμβαίνει;
Η κατασκευή ενός εργοστασίου λιγνίτη «συνοδεύεται» με τις παρακάτω ενέργειες και φυσικά τις επιπτώσεις των ενεργειών αυτών:
Την κατασκευή ενός, αναγκαία μεγάλου λιμανιού για τον ελλιμενισμό και την φορτοεκφόρτωση των φορτηγών πλοίων, που σημαίνει παρέμβαση στους αιγιαλούς, και καταστροφή του μεγαλύτερου μέρους της ακτογραμμής, σε μια άκρος περιβαλλοντική επιβάρυνση που θα προκαλέσει ανεπανόρθωτη ζημιά και στην ευρύτερη περιοχή της, λογαριάζοντας και την δαιδαλώδη κίνηση των «καρβουνάδικων» πλοίων στην θαλάσσια περιοχή του Λακωνικού κόλπου σε καθημερινή βάση.
Επίσης υπολογίζεται ότι για την ψύξη του πρωτογενούς υλικού, θα χρησιμοποιείται θαλάσσιο νερό ποσότητας 500.000 – 1.000.000 κυβικών μέτρων το χρόνο, το οποίο θα απορρίπτεται πίσω με μέση θερμοκρασία 50-60 βαθμούς Κελσίου το λιγότερο, δηλαδή ανυπολόγιστες ζημιές στον υποθαλάσσιο πλούτο με αποτέλεσμα η θαλάσσια πανίδα και χλωρίδα να εκλείψει και η λεκάνη του Ηροδότου από Λακωνικός κόλπος να μετονομαστεί σε νεκρά θάλασσα για διαφορετικούς λόγους.
Από τις παραπάνω λοιπόν ενέργειες, καταλαβαίνεται ότι θα χαθούν οι αγώνες που έχουν γίνει και που συνεχίζουμε να κάνουμε, όπως, για μια θαλάσσια προστατευόμενη περιοχή με νέα επαγγέλματα και εισοδήματα για τους κατοίκους, με ταυτόχρονη προστασία του περιβάλλοντος και βιώσιμες οικονομικές δραστηριότητες καθώς και τη διατήρηση του ενός εκ των δύο αρχαιότερων επαγγελμάτων.
Η εγκατάσταση της μονάδας που ετοιμάζουν να φτιάξουν, απαιτεί επιφάνεια ανάπτυξης άνω των 300 στρεμμάτων καθώς και μία πρόσθετη επιφάνεια 100 στρεμμάτων για την αποθήκευση καυσίμου για διάρκεια λειτουργίας του σταθμού 100 ημερών όπως ορίζει η Ε.Ε.
Για τον περιορισμό και την δέσμευση των εκπομπών των αερίων ρύπων του διοξειδίου του θείου και των οξειδίων του αζώτου, που δημιουργούνται από την καύση, απαιτείται η εγκατάσταση μονάδας αποθείωσης και απονίτρωσης των καυσαερίων, των ηλεκτροστατικών φίλτρων.
Τα επεξεργασμένα λύματα της εγκατάστασης αποθείωσης, τέφρα μαζί με γύψο, πρέπει  κατά την υγειονομική ταφή να συμπιεστούν και με υπόγειο αγωγό να ταφούν σε παρακείμενη έκταση.  Φανταστείτε λοιπόν, για έναν σταθμό 800 MW με διάρκεια λειτουργίας σαράντα χρόνια, πόσες χιλιάδες στρέμματα επιφάνειας χρειάζονται για την υγειονομική αυτή ταφή όπως ορίζει ο νόμος, να είναι και μάλιστα σε βάθος 10 μέτρων.
Για την απονίτρωση των καυσαερίων θα σας αναφέρουμε περιληπτικά, πως απαιτείται η έγχυση αμμωνίας ή ουρίας, που είναι επιβλαβής και επιζήμια, τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για τους κατοίκους της γύρω περιοχής, διότι εκτός των συνήθων διαρροών, υπάρχουν και εκπομπές κατά τη λειτουργία του σταθμού.
Μέσα στις επιπτώσεις περιλαμβάνονται: η πρόκληση όξινης βροχής και η ιπτάμενη τέφρα υπό μορφή αναπνεύσιμων σωματιδίων, που προκαλούν καρκίνο του πνεύμονα. Στην ιπτάμενη τέφρα προστίθεται και η σκόνη από την αποθήκευση και διακίνηση χιλιάδων τόνων λιθάνθρακα τον χρόνο, που θα καταναλώνει ως καύσιμο η μονάδα αυτή, καθώς και από το μόνιμο απόθεμα χιλιάδων τόνων, οι οποίοι θα προκαλούν αντίστοιχη σκόνη.
Στο μακρύ αυτό αιτιολογικό κατάλογο προστίθενται και οι χαμηλές ποσότητες ουρανίου, θορίου και άλλων ραδιενεργών ισοτόπων, που συναντάμε στην φύση σαν ιχνοστοιχεία, όπως και πιθανά ιχνοστοιχεία υδραργύρου, η καύση των οποίων μπορεί να προκαλέσει εκπομπές υδραργύρου, που είναι ένα βαρύ μέταλλο με την ιδιότητα να συσσωρεύεται στην τροφική αλυσίδα, ιδιαίτερα επικίνδυνο στα υδατικά οικοσυστήματα. (πηγή: Ένσταση του ΠΑΚΟΕ για το εργοστάσιο ηλεκτροπαραγωγής από άνθρακα στον Αστακό).
Και μη ξεχνάτε! Τα εργοστάσια λιγνίτη ανά τον κόσμο παράγουν τη μεγαλύτερη ποσότητα ρύπων.

Η καύση του συγκεκριμένου καυσίμου παγκόσμιος απελευθερώνει στην ατμόσφαιρα 6 δισεκατομμύρια τόνους διοξειδίου του άνθρακα (CO2),  που σημαίνει πως 1.000 κιλά διοξειδίου του άνθρακα αντιστοιχούν σε κάθε κάτοικο της γης ετησίως.  
Και το αστείο είναι, πως η χώρα μας δεσμεύτηκε για τον περιορισμό των εκπομπών των αερίων του φαινομένου του θερμοκηπίου στα πλαίσια της εφαρμογής του Πρωτόκολλου του Κιότο για την αντιμετώπιση των κλιματικών αλλαγών. Είναι  λοιπόν επιτακτική ανάγκη, βαθμιαία να εγκαταλείψουμε τα ορυκτά καύσιμα και να αλλάξουμε κατεύθυνση.
Συμπερασματικά, η βιώσιμη ανάπτυξη είναι αυτή που θα μας οδηγήσει σε σωστές  παρεμβάσεις.
Η λύση είναι στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, ελέγχοντας και μειώνοντας σε σημαντικό βαθμό, ταυτόχρονα και τις σπατάλες. Αλλά το Υπουργείο Περιβάλλοντος και η ΔΕΗ βρίσκονται σε γόρδιο δεσμό και καθώς φαίνεται κερδίζουν οι έχοντες τα πολλά ευρώ.
Όπως είναι ήδη γνωστό, ο Σύλλογος Ψαράδων Ελαφονήσου – «η Ελαφόνησος» έχει συμβάλει σημαντικά στην ανάπτυξη του τουρισμού αλλά και στην προστασία της θάλασσας, γιατί εμείς είμαστε αυτοί που πρώτοι γνωρίζουμε την αξία, του να διατηρούμε, να προστατεύουμε και να σεβόμαστε το ύψιστο αγαθό μας που επί δεκαετίες μας θρέφει και μας συντηρεί.
Γι’ αυτούς και πολλούς άλλους λόγους, δε συναινούμε και δε συνεργούμε!!!
Θα παλέψουμε.
Γιατί το οφείλουμε πρώτα απ’ όλα στα παιδιά μας που ζουν εδώ στα εδάφη των προγόνων τους και που δικαιωματικά και όχι κεκτημένα τους ανήκουν!
Γιατί οι Λάκωνες ξέρουν να φυλάσσουν Θερμοπύλες!!!


Η Γ, Γραμματέας του Συλλόγου ψαράδων Ελαφονήσου
Βασιλική Κουντουρόγιαννη

http://www.apela.gr/article/22925/ohi-sto-ergostasio-ligniti-stin-periohi-asproudia-fonazoun-oi-katoikoi-tis-elafonisouΣυγκέντρωση διαμαρτυρίας

«Όχι» των κατοίκων σε μονάδα ηλεκτροπαραγωγής απέναντι από την Ελαφόνησο

«Όχι» των κατοίκων σε μονάδα ηλεκτροπαραγωγής απέναντι από την Ελαφόνησο
Αρκετά blog έχουν φτιαχτεί επί του θέματος. Η φωτ. από το http://save-elafonisos.blogspot.com  
 • 0

ΑθήναΠάνω από 4.000 κάτοικοι της Νότιας Λακωνίας πραγματοποίησαν τη Δευτέρα συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στα σχέδια κατασκευής ιδιωτικής μονάδας ηλεκτροπαραγωγής στα Ασπρούδια του Δήμου Βοιών, απέναντι από τις διάσημες παραλίες της Ελαφονήσου.Η περιοχή με τις ειδυλλιακές αμμουδιές και τους λιβανέζικους κέδρους είναι ενταγμένη στο δίκτυο Natura 2000 και προστατεύεται από τη συνθήκη Ramsar, τονίζουν κάτοικοι και φορείς. Εκτιμούν ότι το εργοστάσιο θα υποβαθμίσει την περιοχή και θα διώξει τους χιλιάδες τουρίστες.Η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας δεν έχει αποφανθεί ακόμα για την αίτηση της εταιρείας Στερόπη Θερμοηλεκτρική ΑΕ (θυγατρικής της ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ) που αφορά την κατασκευή μονάδας φυσικού αερίου 460 MW. Εκτός από το εργοστάσιο, το σχέδιο περιλαμβάνει την κατασκευή λιμανιού και εγκαταστάσεων τροφοδοσίας.Στη συγκέντρωση που οργάνωσε στη θέση Πούντα ο Δήμος Βοιών, σε συνεργασία με την Κοινότητα Ελαφονήσου, παραβρέθηκαν οι βουλευτές Λακωνίας από τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ, ο νομάρχης Λακωνίας, εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ και οι δήμαρχοι της περιοχής.Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

http://news.in.gr/science-technology/article/?aid=895340
ΔΕΥΤΈΡΑ, 13 ΑΠΡΙΛΊΟΥ 2009


Εργοστάσιο ηλεκτροπαραγωγής στα Ασπρούδια.


Εμείς εφησυχάζουμε, όμως το θέμα παραμένει ανοιχτό.


Αναδημοσίευση από την εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος.


Ρεβυθούσα Νο 2
στα Ασπρούδια

Τι ισχυρίζεται ότι θέλει να κάνει η εταιρία.
Υπό το άγρυπνο μάτι της Κομισιόν η διαδικασία

Του ΚΩΣΤΑ ΒΟΥΤΣΑΔΑΚΗ

Στο «μικροσκόπιο» της Ευρωπαϊκή Επιτροπής βρίσκονται τα σχέδια κατασκευής
μονάδας φυσικού αερίου στα Ασπρούδια Λακωνίας, καθώςη περιοχή στην οποία
προβλέπεται να εγκατασταθεί ανήκει στις προστατευόμενες περιοχές του
Δικτύου NATURA.
Η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας,στην οποία έχει κατατεθεί από πέρυσι τον Ιούνιο
η αίτηση έκδοσης άδειας παραγωγής για μονάδα ισχύος 460 μεγαβάτ, δεν έχει
απαντήσει ακόμη.
Στελέχη της Αρχής ανέφεραν ωστόσο στον ΕΤ ότι ακόμη και ανεκδοθεί η άδεια
παραγωγής, είναι πολύ δύσκολο να εξασφαλίσει η εταιρία τις απαραίτητες
περιβαλλοντικές άδειες.
Επιπλέον, σε απάντησηπρος τον ευρωβουλευτή του ΣΥΝ κ. Δ. Παπαδημούλη
(με ημερομηνία 26 Μαρτίου 2008) ο επίτροπος Περιβάλλοντος της Ε.Ε.
κ.Στ. Δήμας τονίζει ότι «η Επιτροπή θα παρακολουθήσει επισταμένως τις εξελίξεις
στο ανωτέρω σχέδιο κατασκευής, ώστε να εξασφαλίσει ότι δεν θα σημειωθεί μη
αναστρέψιμη υποβάθμιση προστατευόμενης περιοχής».
Προσθέτει ακόμη ότι «εάν το εξεταζόμενο έργο είναι δυνατόν να επηρεάσει
σημαντικά τη συγκεκριμένη περιοχή του NATURA 2000, πρέπει να αξιολογηθεί
δεόντως ως προς τις διατηρητέες αξίες του τόπου και μπορεί να εγκριθεί μόνον
εφόσον δεν παραβλάπτει την ακεραιότητά του».
Και καταλήγει: «Η κατασκευή σταθμού ηλεκτροπαραγωγής, καθαυτή, δεν συνιστά
παράβαση της κοινοτικής νομοθεσίας, υπό τον όρο ότι τηρούνται πλήρως οι
απαιτήσειςτης κοινοτικής νομοθεσίας.
Η Επιτροπή μπορεί πάντως να παρέμβει, εάν διαπιστωθεί ότι δεν πληρούνται οι
απαιτήσεις αυτές».
Σημειώνεται ότι η χωροθέτηση της μονάδας σε περιοχή NATURA
(με κωδικό GR 2540002) προκύπτει από επίσημα έγγραφα του ΥΠΕΧΩΔΕ αλλά και
από μελέτη του τοπικού τεχνικού γραφείου Πετρολέκας και Συνεργάτες, που
εκπονήθηκε για λογαριασμό του Δήμου Βοιών.
Πρόκειται για έγγραφα που έχουν κατατεθεί στη Βουλή, ύστερα από ερωτήσεις
του βουλευτή Λακωνίας του ΠΑΣΟΚ κ. Λ. Γρηγοράκου και έχει στη διάθεσή του ο ΕΤ.
Οι σχεδιασμοί της ΣΤΕΡΟΠΗ ΘΕΡΜΟΗΛΕΚΤΡΙΚΗ περιλαμβάνουν και σειρά
συμπληρωματικών έργων για μεταφορά / αεριοποίηση υγροποιημένου φυσικού
αερίου αλλά και για μεταφορά της παραγόμενης ενέργειας όχι μόνο στο ηπειρωτικό
δίκτυο αλλά και προς την Κρήτη, με υποβρύχιο καλώδιο…
Κατά τα σχέδια η τροφοδοσία της μονάδας με φυσικό αέριο θα γίνεται με αγωγό που
θα επεκταθεί από τη Μεγαλόπολη ως τη Λακωνία.
Επιπλέον η εταιρία έχει ζητήσει άδεια για κατασκευή, στην ίδια περιοχή, σταθμού
υγροποιημένου φυσικού αερίου (αποθήκες και εγκαταστάσεις αεριοποίησης),
όμοιου με αυτόν που λειτουργεί στη νησίδα Ρεβυθούσα, ανοιχτά των Μεγάρων.
Η ΣΤΕΡΟΠΗ χρησιμοποιεί ως επιχείρημα την επενδυτική της πρόταση στη
σταδιακή μείωση του δυναμικού ηλεκτροπαραγωγής στην Πελοπόννησο λόγω
εξάντλησης των κοιτασμάτων λιγνίτη στη Μεγαλόπολη, που δημιουργεί ανάγκη
για πρόσθετες μονάδες παραγωγής, καθώς και στην προοπτική διασύνδεσης της
Κρήτης με το ηπειρωτικό δίκτυο ηλεκτροδότησης.
Η οποία πάντως έρχεται σε αντίθεση με σχέδια της ΔΕΗ για μελλοντική
διασύνδεση της Κρήτης μέσω Ανατολικού Αιγαίου…

kvoutsadakis@e-tipos.com
http://wwwmaleas.blogspot.gr/2009/04/blog-post.html
ΕΘΝΟΣ 


«Εξέγερση» για το εργοστάσιο ρεύματος σε περιοχή Natura

«Μολών λαβέ» βροντοφωνάζουν οι κάτοικοι της περιοχής, όπου ιδιωτική εταιρεία σχεδιάζει την κατασκευή εργοστασίου ηλεκτρικής ενέργειας, το οποίο πιθανόν θα λειτουργεί με λιθάνθρακα. «Πρόκειται για παρανομία, καθώς η περιοχή είναι προστατευμένη», λένε


«Εξέγερση» για το εργοστάσιο ρεύματος σε περιοχή Natura

Εκεί όπου ο Πάρνωνας βυθίζει τις καταπράσινες πλαγιές του στη θάλασσα, εκεί όπου το Αιγαίο παντρεύεται με αμμουδερές παραλίες και σχηματίζει ονειρεμένα τοπία, στη Νεάπολη της Λακωνίας, ακριβώς απέναντι από την Ελαφόνησο, οι κάτοικοι έχουν εξεγερθεί. Ιδιωτική εταιρεία σχεδιάζει να εγκαταστήσει στον τόπο τους ένα εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας 440MW, το οποίο, όπως φοβούνται, θα λειτουργεί με καρκινογόνο λιθάνθρακα. Και όλα αυτά, στη θέση Ασπρούδια, σε μια περιοχή, η οποία έχει χαρακτηριστεί ως προστατευόμενη λόγω της οικολογικής σημασίας της και του φυσικού της κάλλους και είναι ενταγμένη για τον λόγο αυτό στο δίκτυο NATURA!
H τοπική κοινωνία, άνθρωποι που αποκομίζουν τα προς το ζην μέσω του τουρισμού και της αλιείας, βλέπουν τις ζωές τους να καταστρέφονται και την περιοχή τους, μια περιοχή με ιδιαίτερη φυσική, αλλά και αρχαιολογική αξία, να αλλοιώνεται με την ενδεχόμενη εγκατάσταση του εργοστασίου. Απέναντι σε αυτή την προοπτική βροντοφωνάζουν «μολών λαβέ» και απειλούν πως σε περίπτωση που επιχειρηθεί κάτι τέτοιο, «θα γίνει η ναυμαχία των Βατίκων»...
«Πρόκειται για μια συστηματική προσπάθεια βιομηχανοποίησης του Πάρνωνα», υποστηρίζει ο κ. Νίκος Μιχαλέτος, φαρμακοποιός στη Νεάπολη. «Αφού πρώτα προσπάθησαν να γεμίσουν την περιοχή με αιολικά πάρκα, που θα τη μετέτρεπαν σε μια απέραντη βιομηχανία, τώρα θέλουν να φτιάξουν εργοστάσιο ηλεκτροπαραγωγής», λέει.
«Η ΤΕΡΝΑ, η εν λόγω εταιρεία, αγόρασε με προσύμφωνα 450 στρέμματα δασικής έκτασης, τα οποία προσπάθησαν να αποχαρακτηρίσουν, για να φτιαχτεί το εργοστάσιο. Παράλληλα, αγόρασε αρκετά χωράφια και καταπατώντας άλλα τόσα, έφτασε να γίνει μεγαλοτσιφλικάς κατέχοντας περίπου 10.000 στρέμματα σε ορεινούς όγκους. Προσπαθούν με τον τρόπο αυτό να περάσουν ό,τι πάγωσε λόγω των αντιδράσεων του κόσμου».
«Εξέγερση» για το εργοστάσιο ρεύματος σε περιοχή Natura
Εγκλημα
Ο πρόεδρος των ξενοδόχων και επαγγελματιών Ελαφονήσου, κ. Χαράλαμπος Κοντάκος, μιλά για παρανομία, «εφόσον η περιοχή είναι προστατευμένη από το ΝΑΤURΑ», ενώ ο Κοσμάς Λιάρος, ψαράς στο νησί, χαρακτηρίζει την επιδιωκόμενη εγκατάσταση του εργοστασίου έγκλημα.
«Εμείς δεν έχουμε άλλα εισοδήματα. Αν φτιαχτεί το εργοστάσιο, θα πρέπει όλοι οι νέοι να εγκαταλείψουμε τον τόπο μας», λέει. «Είμαστε καταχρεωμένοι στις τράπεζες. Αν φτιαχτούν και εργοστάσια, πήγαμε χαμένοι», συμπληρώνει ο συνάδελφός του Γιάννης Πασάκος.
«Εξέγερση» για το εργοστάσιο ρεύματος σε περιοχή Natura
Αλλωστε, οι κάτοικοι επισημαίνουν πως η επιδιωκόμενη ανάπτυξη της περιοχής θα πρέπει να επιτευχθεί με άλλα μέσα. «Θέλουν να μας φτιάξουν εργοστάσιο, ενώ φαρμακείο στο νησί άνοιξε πριν από 10 μέρες», λέει ο 30χρονος Γιώργος Λιάρος, ιδιοκτήτης ταβέρνας στην Ελαφόνησο. «Τον χειμώνα, αν έχει κακοκαιρία, μένουμε και δύο μέρες χωρίς επικοινωνία κι ας είμαστε μόνο 300 μέτρα από τη Νεάπολη».
Οι ψαράδες τονίζουν πως, σε περίπτωση που το εργοστάσιο λειτουργήσει, θα δεχθούν σοβαρό πλήγμα, καθώς το νερό που θα αντλείται από τη θάλασσα για την ψύξη των μηχανών, θα επιστρέφει σε αυτήν υπερθερμασμένο, με αποτέλεσμα να θανατώνονται τα ψάρια.
Οι αγρότες, από την πλευρά τους, υποστηρίζουν πως η μόλυνση της ατμόσφαιρας με διοξείδιο του άνθρακα θα καταστρέψει παντελώς τις καλλιέργειες αλλά και την υγεία των κατοίκων. «Ο κάμπος των Βατίκων είναι γεμάτος πατάτες, κρεμμύδια, ντομάτες. Θα καταστραφούν όλα. Δεν έχουμε άλλα εισοδήματα», σημειώνει ο κ. Ανδρέας Μαυρομάτης, αγρότης από τη Νεάπολη.
Στα σπίτια, στους δρόμους, ακόμη και στο λιμανάκι της Πούντας, απ όπου παίρνει κανείς το φεριμπότ για την Ελαφόνησο, συναντά κανείς πανό που γράφουν «Οχι στο εργοστάσιο», αλλά και αφίσες που ξεσηκώνουν τον κόσμο: «Αυτά που θα θελαν οι άλλοι, εμείς τα χάνουμε». Με οργή και αγανάκτηση μιλούν και οι ντόπιοι. «Ποιος αποφασίζει ότι το εργοστάσιο θα γίνει εδώ; Μπορώ ξαφνικά να πω ότι θα φτιάξω πυρηνικό εργοστάσιο στη Χαβάη; Είναι δυνατόν να ανατρέπουν τις αποφάσεις του NATURA για χάρη των εταιρειών; Εδώ δεν μας αφήνουν να βαθύνουμε το λιμάνι, γιατί είναι αρχαιολογικός χώρος, και πάνε τώρα να αλλοιώσουν ολόκληρη περιοχή αρχαιολογικού ενδιαφέροντος», λέει ο Μάκης από την Ελαφόνησο, ενώ ο κ. Λάμπης Παπούλιας περιγράφει πώς φαντάζεται το μέλλον μετά την εγκατάσταση του εργοστασίου:
«Στο καρναβάλι είχαμε φτιάξει ένα άρμα με τρεις τσιμινιέρες. Επάνω υπήρχαν τρεις άνθρωποι. Ο ένας ήταν κιτρινοπράσινος, ο άλλος κάτασπρος και ο τρίτος κατακίτρινος. Ετσι θα γίνουμε κι εμείς. Κιτρινιάρηδες από τη μόλυνση και τη φτώχεια. Η κιτρινοπράσινη φυλή, με τα παιδιά και τα εγγόνια μας να μας καταριούνται που το αφήσαμε να γίνει...».
ΠΟΡΕΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ 20 ΧΛΜ. ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ
Πραγματοποίησαν πορεία σχεδόν 20 χιλιομέτρων, για να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση που οργανώθηκε ενάντια στην εγκατάσταση του εργοστασίου που απειλεί τις ζωές και την υγεία τους. Οι μαθητές της Νεάπολης, παιδιά από την Ελαφόνησο και τα γειτονικά χωριά του Δήμου Βοιών -στον οποίο ανήκει και η Νεάπολη- μην έχοντας άλλο τρόπο για να μεταβούν στα Βιγκλάφια, όπου πραγματοποιήθηκε το Πάσχα η διαμαρτυρία, αποφάσισαν να φτάσουν εκεί με τα πόδια...
Αλλωστε, τα παιδιά δεν είναι αμέτοχα σε αυτό που συντελείται στον τόπο. «Το εργοστάσιο φέρνει πολύ λιγότερες θέσεις δουλειάς, από αυτές που θα μας στερήσει», λέει η Ελένη Φάββα, μαθήτρια της α λυκείου, η οποία συμμετέχει στο τοπικό συμβούλιο νέων της περιοχής, ενώ η Πηνελόπη Μάρκου, μαθήτρια στη γ λυκείου προσθέτει: «Εμείς θέλουμε να σπουδάσουμε και μετά να ξαναγυρίσουμε εδώ». «Αν γίνει αυτό το εργοστάσιο, ούτε ένας δεν θα επιστρέψει. Ποιος θέλει να ζει σε ένα μολυσμένο τόπο;», ρωτά ο Αντώνης Μέντης, πρόεδρος του 15μελούς Συμβουλίου του λυκείου.
Τα παιδιά της Νεάπολης αντιλαμβάνονται την ανάγκη για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. «Θέλουμε, όμως, ενέργεια χωρίς να πεθαίνουν τα ψάρια, να καταστρέφονται οι καλλιέργειες, να μολύνεται ο αέρας», λέει η Ελένη Βλάχου, μαθήτρια της β λυκείου. Με αποφασιστικότητα και αυθορμητισμό είναι έτοιμα να μπουν μπροστά στον αγώνα, αισθάνονται πως το σχολείο θα μπορούσε να βοηθήσει περισσότερο στην οργάνωσή του και ζητούν ακόμη μεγαλύτερη ενημέρωση. «Ο κόσμος πρέπει να μάθει. Εχουν πλανάρει τον τίτλο «ήπιες μορφές ενέργειας» και αρκετοί δεν ξέρουν τις συνέπειες», λέει η Ελένη Βλάχου, ενώ ο Σπύρος Λιάρος, μέλος του 15μελούς του λυκείου συμπληρώνει: «Είμαστε σχεδόν η μόνη περιοχή της Πελοποννήσου που γλίτωσε από τις πυρκαγιές του καλοκαιριού. Κι έρχονται τώρα σε μια τόσο όμορφη περιοχή να την καταστρέψουν...».
Χ. ΚΟΝΤΑΚΟΣ
Θα «πεθάνουμε» όλοι οικονομικά
Χαράλαμπος Κοντάκος - πρόεδρος ξενοδόχων και επαγγελματιών Ελαφονήσου
«Αν φτιαχτεί το εργοστάσιο, πεθάναμε οικονομικά, πέθανε το περιβάλλον, πεθάναμε όλοι», λέει. «Ο τουρισμός θα καταστραφεί, σε πέντε χρόνια η θάλασσα θα έχει γεμίσει με άρρωστο φύκι που σκοτώνει τα ψάρια.
Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως πριν από 40 χρόνια σηκωθήκαμε και φύγαμε από τον τόπο μας, για να μπορέσουμε να ζήσουμε. Εγώ έγινα ναυτικός, άλλος πήγε στην Αυστραλία, άλλος αλλού και 50άρηδες πια γυρίσαμε και αξιοποιήσαμε το Λαφονήσι. Τώρα θέλουν πάλι να μας διώξουν και να διώξουν και τα παιδιά μας. Αυτό δεν θα το επιτρέψουμε. Δεν θα το κάνουμε. Το εργοστάσιο δεν πρόκειται να γίνει».
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ
Μεθοδευμένο σχέδιο
Αρκετό καιρό πριν φαίνεται πως είχαν ξεκινήσει οι μεθοδεύσεις για την εγκατάσταση του εργοστασίου, σύμφωνα με τους κατοίκους, όμως οι ίδιοι, όπως επισημαίνουν, ενημερώθηκαν τυχαία για το γεγονός μόλις τον Αύγουστο. Οταν, μάλιστα, ζητήθηκε να ενημερωθούν για τις λεπτομέρειες της αίτησης που κατέθεσε η ΤΕΡΝΑ στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, έμαθαν πως το εργοστάσιο ενδέχεται να λειτουργήσει και με φυσικό αέριο, με την εταιρεία, όμως, να διατηρεί το δικαίωμα να αλλάξει οποτεδήποτε το χρησιμοποιούμενο καύσιμο. Αλλωστε, όπως τονίζουν, η σύνδεση του φυσικού αερίου προβλέπεται να φτάσει μόνο μέχρι τη Μεγαλόπολη...
Ακόμη όμως κι αν το εργοστάσιο λειτουργήσει με φυσικό αέριο, η επιβάρυνση της περιοχής θεωρείται αναπόφευκτη, αφού θα πρέπει να δημιουργηθεί ένα νέο λιμάνι, όπου τα πλοία θα ξεφορτώνουν το υγροποιημένο φυσικό αέριο σε τεράστιες δεξαμενές...
«ΠΟΛΙΟΡΚΙΑ» ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΨΑΡΑΔΕΣ
Τη Δευτέρα του Πάσχα, οι ψαράδες της Ελαφονήσου και της Νεάπολης βγήκαν με τα καϊκια τους στον όρμο των Βατίκων και κήρυξαν συμβολικά το μέρος σε κατάσταση πολιορκίας.
Δηλώνοντας έτοιμοι να υπερασπιστούν τον τόπο τους και τις ζωές τους και να εμποδίσουν την εγκατάσταση του ρυπογόνου εργοστασίου, πραγματοποίησαν μια μαζική και δυναμική κινητοποίηση ενάντια στα προβλεπόμενα σχέδια.
Οι ίδιοι εμφανίζονται διατεθειμένοι να φτάσουν μέχρι τέλους ενώ, όπως τονίζουν, αναμένουν τη γνωμοδότηση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, προκειμένου να προσδιορίσουν εκ νέου τη στάση τους και διευκρινίζουν ότι είναι έτοιμοι να ακολουθήσουν ακόμη και τη δικαστική οδό...
Παρεμβάσεις
Ενωμένοι είμαστε έτοιμοι να κινηθούμε
Γιάννης Κουσούλης - δήμαρχος Βοιών
«Οι αποφάσεις των τοπικών συμβουλίων, αλλά και του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Βοιών είναι αρνητικές απέναντι στην εγκατάσταση του εργοστασίου.
Οχι επειδή είμαστε αρνητές, αλλά για τους εξής ουσιαστικούς λόγους:
Πρώτον, επειδή η περιοχή προστατεύεται από το NATURA και περιλαμβάνει τον υγροβιότοπο της λίμνης Στρογγύλη, προϊστορικά και ιστορικά ευρήματα αλλά και σπήλαια, δεύτερον, επειδή η περιοχή είναι γεωργική με ήπια τουριστική ανάπτυξη και τρίτον, επειδή σε απόσταση ενός χιλιομέτρου από τη θέση που έχει επιλέξει η εταιρεία βρίσκονται οι παγκοσμίως γνωστές παραλίες της Πούντας και της Ελαφονήσου.
Είμαστε ενωμένοι, δεν επιθυμούμε την εγκατάσταση, επιφυλασσόμεθα και περιμένουμε, ενώ είμαστε έτοιμοι να κινηθούμε με όλα τα μέσα που διαθέτουμε».
Αποφασισμένοι να φτάσουμε στα άκρα
Γιάννης Ρουμάνης - αντιπρόεδρος Κοινότητας Ελαφονήσου
«Μας μιλάνε για αποκέντρωση και τώρα πάνε να καταστρέψουν την επαρχία. Πεθάναμε για να σπουδάσουμε τα παιδιά μας και τα φέραμε πίσω από την πρωτεύουσα, για να ζήσουν εδώ. Και τώρα θέλουν να γίνουμε χειρότερα κι από τον Ασπρόπυργο.
Είμαστε αποφασισμένοι να φτάσουμε στα άκρα. Οταν ακούσαμε ότι θα συμβεί αυτό στον τόπο μας, τρελαθήκαμε. Δεν πιστεύω ότι έστω και ένας από τους πολιτικούς δεν έχει ακουστά τις όμορφες παραλίες μας. Αυτές τις παραλίες πάνε να καταστρέψουν; Ας πάνε αυτοί οι κύριοι να επενδύσουν τα χρήματά τους αλλού για το καλό του τόπου, για το δικό μας καλό, αλλά και για το δικό τους».
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΡΟΒΒΑ
Φωτό: Β. Ζησόπουλος


ΒΛΕΠΕ  ΕΠΙΣΗΣ:


ΕΛΑΦΟΝΗΣΟΣ -  ΒΑΤΙΚΑ – ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ  -  ΚΥΘΗΡΑΤΑ ΖΕΟΝΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ  ΤΟΥ ΣΜΙΓΟΠΕΛΑΓΟΥ ΝΟΤΟΥ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΜΑΣ  ΖΩΗΣΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΠΑΝΙΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ … ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΤΑΛΑΝΙΖΟΥΝΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΤΑ  ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ  ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΕΛΑΦΟΝΗΣΟΥ
ΔΕΙΤΕ  ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΕΞ ΑΥΤΩΝ:

ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 25-01- 2015. ΑΜΕΣΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΕΛΑΦΟΝΗΣΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΙΟ ΤΟΥ ΤΑΙΠΕΔ ΚΑΙ ΕΠΙΛΥΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΡΟΝΙΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ

Συμβολή στην Ιστορία και τον Πολιτισμό της Ελαφονήσου και του Σμιγοπέλαγου Νότου– Δημοσιεύματα

Όχι στο ξεπούλημα Σμιγοπέλαγης Ελαφονήσου, του τροπικού Σίμου και του σμιλεμένου Σαρακίνικου


Προσπάθεια Υφαρπαγής του Δήμου Ελαφονήσου
Αγκυροβόλιο πλοίων στην αρχαιότερη βυθισμένη πόλη του κόσμου –στο Παυλοπέτρι της Ελαφονήσου-, στον όρμο των Βατίκων και στο Μπογάζι του Τσιρίγου (των Κυθήρων)

Όχι ανεμογεννήτριες στο
              Μυθοπλάνητο     Κάβο-ΜαλιάΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ  ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ

ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ 

ΕΛΑΦΟΝΗΣΟΥ:

Να κλείσει οριστικά το θέμα για το  Εργοστάσιο Ηλεκτροπαραγωγής στα Ασπρούδια (απέναντι από την Ελαφόνησο) και σε περιοχή NATURA.
 Η βιώσιμη και αειφόρος ανάπτυξη είναι πολιτισμός

εκλογες 2015, υπομνημα του συλλογου επιστημονων ...

 1. neakeratsiniou.blogspot.com › ΕΛΛΑΔΑ

  Πριν από 6 ημέρες - ΑΜΕΣΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΕΛΑΦΟΝΗΣΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΙΟ ΤΟΥ ΤΑΙΠΕΔ, ΕΠΙΛΥΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΡΟΝΙΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΩΝ ...

εκλογες 2015, υπομνημα του συλλογου επιστημονων ...

 1. vlahatasamis.gr/.../11388-ekloges-2015-ypomnima-tou-syllogou-epistim...

  Πριν από 6 ημέρες - ΕΚΛΟΓΕΣ 2015ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΕΛΑΦΟΝΗΣΟΥ. Διαβάστε το υπόμνημα στα "συνημμένα αρχεία" word ...

ΕΚΛΟΓΕΣ 2015, ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ... - Νέα ...

 1. https://www.facebook.com/permalink.php?id=202448216529334...

  ΕΚΛΟΓΕΣ 2015ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΕΛΑΦΟΝΗΣΟΥ. See Translation. ΚΥΘΗΡΑΪΚΑ ΝΕΑ. kithiraikanea.blogspot.com.

Πελοποννησιακά Θέματα: ΕΚΛΟΓΕΣ 2015, ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΤΟΥ

 1. athens-press.blogspot.com/2015/01/2015.html
  Πριν από 6 ημέρες - 25 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2015 - Η ώρα της κάλπης και της Ελπίδας. ... Θέματα: ΕΚΛΟΓΕΣ 2015ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΕΛ. ... ΑΜΕΣΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΕΛΑΦΟΝΗΣΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΙΟ ΤΟΥ ΤΑΙΠΕΔ, ...
  Έχετε επισκεφθεί αυτήν τη σελίδα 2 φορές. Τελευταία επίσκεψη: 23/1/2015

εκλογες 2015, υπομνημα του συλλογου επιστημονων ...

 1. www.axortagos.gr/ekloges-2015-ipomnima-tou-sillogou-epistimonon-el...

  Πριν από 6 ημέρες - ελαφονησουσυλλογουυπομνημαεπιστημονων ... Εκλογές2015-Αλέξης Μητρόπουλος: Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα διαπραγματευθεί με πυγμή ...

ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ...

 1. www.rhodesblogs.gr/.../2015/.../ΥΠΟΜΝΗΜΑ_ΤΟΥ_ΣΥΛΛΟΓΟΥ_ΕΠ...

  Πριν από 6 ημέρες - Ρόδος, 18.01.2015 · Μόνιμη Διεύθυνση για 'ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΤΟΥΣΥΛΛΟΓΟΥ ... ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΕΛΑΦΟΝΗΣΟΥ ...

Ειδήσεις - Ραδιόφωνο Άνω Βριλησσίων

 1. www.anovrilissia.gr/the-news/

  2015-01-21 16:19. Νομιμοποιείται μια ... Φοιτητικό επίδομα 2015: Ποιοι το δικαιούνται ... Εκλογές 2015υπόμνημα του Συλλόγου Επιστημόνων Ελαφονήσου.

Νέα και Ανακοινώσεις των Κυθήρων & Αντικυθήρων

 1. kithiraikanea.blogspot.gr/?m=1

  Το απόγευμα του Σαββάτου 17 Ιανουαρίου ο Τοποκός Σύλλογος "ο Όμορφος ... ΕΚΛΟΓΕΣ 2015ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΕΛΑΦΟΝΗΣΟΥ.

Πελοποννησιακά Θέματα: ΕΚΛΟΓΕΣ 2015, ΥΠΟΜΝΗΜΑ ...

 1. athensblogs.gr/.../2015/.../Πελοποννησιακά_Θέματα:_ΕΚΛΟΓΕΣ_2015,...

  Πριν από 6 ημέρες - Πελοποννησιακά Θέματα: ΕΚΛΟΓΕΣ 2015ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΤΟΥΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΕΛ...: ΑΜΕΣΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΕΛΑΦΟΝΗΣΟΥ ΑΠΟ ...
  Επισκεφθήκατε αυτήν τη σελίδα στις 23/1/2015.


gavdos fm 88,8 (@gavdosfm) | Twitter

 1. kastri gavdos. © 2015 Twitter; About · Help · Ads info ..... @gavdosfm · Jan 18. ΕΚΛΟΓΕΣ 2015ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΕΛΑΦΟΝΗΣΟΥ ...

Το Βόιο: Tovoion TV

 1. tovoio.blogspot.com/p/tovoion-news-channel.html

  Γκερεχτές Λάζαρος - Monday, January 19, 2015 ... ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΕΛΑΦΟΝΗΣΟΥ - Sunday, January 18, 2015; Και με τη βούλα ...

Drama Blogs » Δοξατινά Νέα » Τα επιλεγμένα μπλογκ του ...

 1. www.dramablogs.gr/Δοξατινά_Νέα/

  ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ ΤΕΛΟΣ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΤΟΥ ΔΟΞΑΤΟΥ - 21 ΙΑΝ 2015 - ΦΩΤΟ. » Δοξατινά Νέα ... ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΕΛΑΦΟΝΗΣΟΥ.

Μεϊμαράκης: Συνεννόηση για την εκλογή Προέδρου της ...

 1. www.matiastanea.gr/.../Μεϊμαράκης:%20Συνεννόηση%20για%20την%20...

  ΕΚΛΟΓΕΣ 2015ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΕΛΑΦΟΝΗΣΟΥ. 18-1-2015 7:00 AM | neakeratsiniou | σχετικά νέα. ΑΜΕΣΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ...
  Έχετε επισκεφθεί αυτήν τη σελίδα 2 φορές. Τελευταία επίσκεψη: 23/1/2015

Να σταματήσει η πώληση της Ελαφονήσου - Pireas2Day

 1. www.pireas2day.gr/02,10,13530,00.aspx

  Ημερομηνία δημοσίευσης: 21/01/2015 ... Ο Σύλλογος σε ένα αναλυτικό υπόμνημα- παρέμβαση (για να το διαβάσετε ολόκληρο πατήστε εδώ) αναφέρει το ... Καταλήγοντας ο Σύλλογος Επιστημόνων Ελαφονήσου «καλεί όλα τα κόμματα να μην ...

ΡΟΔΟΣυλλέκτης ΡΟΔΟΣ - Google+

 1. https://plus.google.com/112071778145014335251

  Τον Φεβρουάριο 2015 η μαύρη κωμωδία του Λάκη Μιχαηλίδη «Black Humor» Το Θέατρο ... ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΕΛΑΦΟΝΗΣΟΥ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης | myblogs.gr

 1. myblogs.gr/source/ροδοσυλλέκτης-ρουβήμ

  Το Θέατρο Νοτίου Αιγαίου θα παρουσιάσει τον Φεβρουάριο 2015 την μαύρη κωμωδία του ... ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΕΛΑΦΟΝΗΣΟΥ.

Στο Επιμελητήριο Πιερίας πολυπληθής επιχειρηματική ...

 1. dionisos892.gr/στο-επιμελητήριο-πιερίας-πολυπληθής/

  ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΕΛΑΦΟΝΗΣΟΥ .... του ΣυλλόγουΑλκυονίδα στον ξενώνα Ερατώ Ιανουαρίου 16, 2015; 5η Εθελοντική Αιμοδοσία ...

Ο αόρατος εραστής - SAHIEL

 1. www.sahiel.gr/2015/01/o-aoratos-erastis.html

  Πέμπτη, Ιανουαρίου 22, 2015 | Ετικέτες : ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ | Δεν υπάρχουν σχόλια : Ανθρωποι που είναι μόνοι, είτε από επιλογή είτε επειδή δεν βρήκαν ακόμη τον ...

Δείτε τι μπορεί να πάθετε από ένα μπουκαλάκι νερού | Νέα ...

 1. www.521news.com/δείτε-τι-μπορεί-να-πάθετε-από-ένα-μπουκαλάκι-νερού

  Πριν από 7 ημέρες - ΕΚΛΟΓΕΣ 2015ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΕΛΑΦΟΝΗΣΟΥ · Άρθρο του ΥΕΘΑ Ν. Δένδια στην Εφημερίδα “Αξία”με τίτλ

- Ο Χρόνος


 1. www.xronos.gr/detail.php?ID=40709&phrase_id=430617


  ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΕΛΑΦΟΝΗΣΟΥ πριν από .... Καρά Χουσείν - Πρόεδρος Σκοπευτικού Κυνηγετικού Συλλόγου Πολιτών Κυνηγών Ν.

189 - Karditsa Blogs » Τα επιλεγμένα μπλογκ του νομού ...


 1. www.karditsablogs.gr/2008/https?page=188


  20 Μαρ 2014 - ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΕΛΑΦΟΝΗΣΟΥ ...... πρώτος συμμετοχικός προϋπολογισμός για το 2015 του Δήμου Καρδίτσας.

119 - Karditsa Blogs


 1. www.karditsablogs.gr/Αα_-_Ωω/2103311652?page=118


  20 Μαρ 2014 - ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΕΛΑΦΟΝΗΣΟΥΔιαμαρτυρία για τη ..... Το Διοικητικό Συμβούλιοτου Συλλόγου Επιστημόνων Ελαφονήσου Ι. ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ ..... Τελευταία Ανανέωση: 10.01.2015 10:22:22

120 - Karditsa Blogs


 1. karditsablogs.gr/Αα_-_Ωω/210-6985173?page=119


  20 Μαρ 2014 - ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΕΛΑΦΟΝΗΣΟΥΔιαμαρτυρία για τη ..... Το Διοικητικό Συμβούλιοτου Συλλόγου Επιστημόνων Ελαφονήσου Ι. ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ ...... Τελευταία Ανανέωση: 11.01.2015 22:22:26

ΘΗΒΑ GR


 1. www.ebookxp.org/thivagr.blogspot.com/search?b=4


  εκοψε την Πιτα ο Πολιτιστικος Εξωραιστικος Συλλογος Λουτουφιου ... στις βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 και στην Εισαγγελία του Αρείου ...... ΥΠΟΜΝΗΜΑΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΕΛΑΦΟΝΗΣΟΥ · Νέα από το Δήμο ...

Νεότερη ανάρτηση - Ελληνική Οδύσσεια


 1. www.ellhnikh-odysseia.gr/2013/10/blog-post_2569.html


  22 Οκτ 2013 - Δείτε απίστευτες φωτογραφίες - Η χαρούμενη φώκια κάνει τον γύρο του Διαδικτύου και σκορπάει χαμόγελα... Μοναδικές φωτογραφίες με μία ...

217 - ΔΙΚΤΥΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ dictyo.gr


 1. dictyo.gr/index.php/component/k2/.../105-2014-09-03-05-50-41?start...


  .Σχετικά

Από το Blogger.